A Nagy Bajai ReceptTÚRA – halfutam 2018

Idén immár 3. alkalommal elevenedett meg a Nagy Bajai ReceptTÚRA társasjátéka a város utcáin a Rejtvények Nyomában csapata és Telek Zoltán játékmester szervezésében. A halfőző fesztivál pénteki napjának méltó kísérőrendezvénye volt a halfutam, amely minden eddiginél nagyobb résztvevői számmal vette kezdetét délután.

A játék két időpontban került megrendezésre, kettő és négy órakor indulhattak el a csapatok a Turisztikai Központból. Itt megkapták a kezdés előtt a szükséges instrukciókat és a kezdő csomagot. Összesen 21 csapat közel 100 játékosa versenyzett egymás és az idő ellen, hogy minél hamarabb összegyűjtsék 5+2 helyszínen az igazi bajai halászlé összetevőit matricák formájában.

A korábbi évekhez képest a szervezők újítottak a helyszíneken és a feladatokon. A cél ezzel az volt, hogy gyalogosan is kényelmesen teljesíthető legyen és a gyermekekkel érkező csapatok is élvezzék a játékot. Idén nem csak logikai feladatok, hanem ”sportos” kihívás is várta a résztvevőket. Két helyszínen, ha úgy döntött a csapat, egy-egy fizikai feladat elvégzésével kaphatták meg a matricát. Ilyen volt a Kiserdő Kalandpark, ahol lehetőség volt kipróbálni az egyik pályát, valamint a Sugovica felett átívelő Csúszkapálya, ahol az egyik csapattag átcsúszhatott a drótkötélen és a magasból élvezhette a gyönyörű kilátást.

A Türr István Múzeum Örökségszálló látványtárába is betekintést nyerhettek a játékosok méghozzá interaktív módon. Készíteniük kellett egy program segítségével az egyik csapattagról egy szabadon választott népviseletes vagy katonai ruhás képet valamint tesztelhették lövészeti tudományukat is egy szimulátornak köszönhetően.

A Nagy István Képtárban a napokban előkészített és lecserélt új kiállítási anyag között kellett kutatnia a lelkes játékosoknak, míg az Ady Endre Városi Könyvtár impozáns épületének egyes részleteit kellett képrészletek alapján felkutatni.

A járműhasználatot illetően szabad kezet kaptak a csapatok. A leggyorsabbak kerékpárral teljesítették a távot 58 perc alatt. Ők a Nagy Bajai ReceptTÚRA társasjátékát vihették haza. A második helyezett csapat 1 óra 9 perc alatt ért célba. Sokan a játék élménye miatt vettek részt az eseményen és kevésbé a nyerési vágy mozgatta őket.

A szervezők minden csapatnak készültek apróságokkal, így senki sem távozott üres kézzel.

A jelképes nevezési díj minden helyszín belépődíját tartalmazta, így a résztvevők egy igen eseménydús játékon vehettek részt.

Ezúttal is köszönjük a támogatóinknak, akik biztosították az egyes helyszíneken való játékot, a védővizet és az ajándékokat:

Ady Endre Városi Könyvtár, Bagolyvár, Baja Város Önkormányzata, Baja Marketing Kft., Bajai Fiatalokért Egyesület. Csúszkapálya, Egészséges Baja Városért Közalapítvány, Kiserdő Kalandpark, Nagy István Képtár, Tourinform Iroda, Türr István Múzeum.

Az eseményről készült fotók megtekinthetők FACEBOOK oldalunkon!